Minimördegspajer med hallon och grädde

När man får till en mördeg riktigt bra så blir det hur gott som helst att göra små minipajer av som blir både knapriga och som faller sönder när man tar en tugga. Jag tycker att det är roligare att göra flera små pajer än att göra en stor så här kommer ett recept som räcker till 10 minipajer som är ca 5 cm i diamater. 
 
Ingredienser 
0,5 dl florsocker
0,5 dl maizena
100 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 msk sirap 
 
1 dl vispgrädde till fyllningen
Hallon till dekoration 
 
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till mördegsformarna och arbeta snabbt ihop dem till en smidig deg. Pensla mormorsformarna med smält smör och mjöla sedan dem, var noga så när du gör detta, annars blir det jobbigt att få ut mördegen ur formarna. Tryck ut mördegen i formarna i ett jämt lager och grädda sedan i ugnen 175 grader i ca 10 minuter, mördegen ska bli gyllenbrun.
 
Ta ut formarna ur ugnen, låt stå i 1-2 minuter och knacka sedan försiktigt ut mördegsformarna ur mormorsformarna. Låt svalna helt på galler. vispa grädden ganska styvt, sen spritsar du i en lagom stor gräddblomma i formarna och toppar med hallon. Ät direkt =)