Supergoda saffransskorpor med sötmandel

För ett tag sen var vi på middag hos min mans bror och hans fru och då bjöd de på jättegoda saffransskorpor till kaffet och de var så goda att jag ville göra egna saffransskorpor. Saffran är annars något som jag nästan bara använder på julen för att baka saffransbullar och saffranskaka med, jag är dålig på att använda mig av saffran i maten och man glömmer bort den kryddan lite eftersom affärerna brukar ha den bakom disken i kassan. 
 
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
1.5 dl skållad sötmandel
2 st ägg
1.5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1.5 dl socker
 
Gör så här
Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranen och rör runt så att allt blandar sig ordentligt. Häll smörblandningen i en bunke och tillsätt äggen under omrörning. Blanda de torra ingredienserna i en skål tillsammans med mandeln och tillsätt sedan det till äggsmeten. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 3 lika stora delar och rulla varje bit till en rulle.
 
Lägg rullarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i 25-30 minuter. Ta sedan ut rullarna från ugnen och skiva dem i ca 1 cm breda skivor som du sen lägger tillbaka på plåten. Sänk värmen till 125 grader varmluft och torka skorporna i 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skoroprna vara kvar inne i ugnen tills ugnen har svalnat. Ta ut skorporna och lägg dem i en lufttät burk. 
 
 
 
 
#1 - - IoC:

De var jättegoda! Har ännu kvar några....