VIP-helgen del 3/3

Nu är det dags för tredje och sista delen av min VIP-helg som jag har varit på med tidningen Hembakat. Dagen började med en frukost på hotellet och sen gick vi iväg till Mood-gallerian och fick träffa Leila Lindholm i hennes affär en timme innan den öppnade för allmänheten. Leila var jättetrevlig och svarade på frågor, berättade om sig själv, signerade böcker och sina produkter. Jag köpte en röd emaljkastrull, en tratt, muffinsformar, en till silpat, en kavel och kakao från Vahlrona. 
 
När vi hade handlat färdigt åkte vi taxi till Hammarby Sjöstad och till Magnus Johanssons bageri där vi hade en kort bakkurs med honom. Han pratade om surdegar, gav olika tips om hur man jäser bröd och sen fick vi baka en fougasse och ett dinkelbröd. Vi fick en lättare lunch där som bestod av olika sorters bröd och goda pålägg. 
 
Dagen avslutades med att gå till Grand hotell för en afternoon tea tillsammans med Birgitta Rasmusson och Roy Fares. Alla sakerna på kakfaten var jättegoda och det var roligt att prata med Birgitta och höra mer om "Hela sverige bakar" och olika kakor och bullar. Det har varit en jättetrevlig helg och det har varit roligt att få träffa kända personer inom bakning och få lite tips och råd av dem. 
#1 - - norrbotten emmish:

va gott bakelserna såg ut =)

Svar: Ja de var jättegoda, snittarna och sconesen var också smaskiga =)
Lina