God mysfrukost hemma med nybakade frallor

Igår innan jag började känna mig sjuk åt vi en god frukost hemma med nybakade frallor som hade fått stå och jäsa i kylen över natten. De här frallorna är superenkla att göra; man blandar bara ihop degen på kvällen, låter den stå i kylen och jäsa under natten och på morgonen gör man bullar av dem och gräddar dem i 20-25 minuter i ugnen och så har man färskt bröd till frukosten =)
 
Ingredienser till 10 st 
6 g färsk jäst
3.5 dl vetemjöl special
2.5 dl dinkelsikt
2.5 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk honung
 
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet och honungen. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en deg med hjälp av en degblandrare i ca 10 minuter. Täck bunken med en bakduk/plastfolie och låt stå i kylen under natten i minst 8 timmar. På morgonen tar du fram degen och lägger den på ett väl mjölat bakbord. Dela degen i 10 lika stora delar och lägg på en plåt. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.