Knaprigt fröknäcke

Igår på morgonen bakade jag det här goda fröknäcket som jag har bakat en gång förut men den här gången använde jag bara dinkelmjöl och vetemjöl istället för hälften rågsikt och hälften dinkelmjöl. Det är ett supergott och enkelt knäckebröd som man nästan inte kan misslyckas med och om man använder hela degen blir det väldigt mycket knäckebröd så det räcker länge =) 
 
Ingredienser
2,5 dl filmjölk 
25 g jäst
4 dl dinkelsikt
3-4 dl vetemjöl 
2 msk brödsirap
1 tsk salt 
50 g rumstempererat smör 
 
Pumpakärnor
Sesamfrön 
 
Gör så här
Värm filmjölken till 37 grader och blanda sedan i sirapen. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den tillsammans med degvätskan. Tillsätt de torra ingredienserna och smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje degbit till en tunn platta, försök att kavla så tunt du kan. Pensla varje platta med vatten och strö över fröna och lite havssalt jämt över degplattan. Rulla försiktigt med kaveln över fröna så att de trycks in lite i degen och sporra ut hur stora brödbitar du vill ha.  Grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader i 14-16 minuter tills brödet har fått en fin färg. Bryt bitar av brödet där du har sporrat. Låt svalna på galler. 
 
 
#1 - - Jeanette:

Vad gott det ser ut att vara :)

Svar: Det är supergott och knaprigt ☺ ha en jättefin dag!
Lina

#2 - - mamma mindy:

Mums vad gott _)

Svar: Ja det är ett favoritknäcke ☺ ha en jättefin dag!
Lina

#3 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Ser riktigt gott ut :D

Svar: Ja det är riktigt gott ☺ ha en jättefin dag!
Lina