Test av olika goda oljor

Jag bakade ju focaccia igår och det klassiska där är ju att man doppar brödet i olivolja men eftersom jag fick prova olika produkter från Beriksson och fick hem både avokadoolja och kallpressad rapsolja så tyckte jag att det skulle vara roligt att prova att doppa brödet i de oljorna isället. De oljorna som vi provade var extra virgin avokadoolja med chiafrön och oregano, extra mild kallpressad rapsolja samt en extra virgin avokadoolja med smak av chili. 
Den första oljan som vi provade brödet tillsammans med var avokadooljan med chili och den var väldigt god. När man först smakade på oljan smakade den inte så mycket chili men efter ca 5 sekunder kom det en stark och god chilismak. Den här oljan passar även bra till att ringla över sallad och använda i lite kryddigare mat. Här kan ni köpa avokadooljan med chili och avokadooljan med chiafrön och oregano. 
Den andra oljan vi provade var avokadooljan med chiafrön och avokado och det blev min favorit, den har en tydlig smak av oregano och passar väldigt bra ihop med det italienska brödet. Den här oljan var så god att äta som den är så den tycker jag passar bäst att ha istället för smör på bröd, dressa en sallad med eller pensla på grillat kött/fisk som en glaze efter att köttet/fisken är grillad. 
Den tredje och sista oljan vi provade var en extra mild kallpressad rapsolja som också var väldigt god. Den var inte lika smakrik som de 2 avokadooljorna men hade ändå en rik och god smak. Om ni tittar på färgen på rapsoljan så är den lite gulare än vad rapsolja brukar vara och det beror på att den innehåller betakaroten som ger en härlig gul färg. Vi jämförde den här rapsoljan med en annan "vanlig" rapsolja som vi hade hemma och man ser stor skillnad både i färg och konsistens. Den andra rapsoljan var mycket blekare och vattnigare än den kallpressade rapsoljan och inte alls lika smakrik. Här kan ni köpa den kallpressade rapsoljan. 
I samarbete med Beriksson 
 
En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: avokadoolja, beriksson, kallpressadrapsolja, mira, stockuts
#1 - - Pa:

Finns de i Täby C?

Svar: Tror inte det, följ länken i inlägget så finns alla återförsäljare
Lina