Årets första lussebullar är bakade

Igår bakade jag årets första lussebullar och de blev jättegoda. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. 
 
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
1 g saffran
1 tsk salt
16 dl mjöl
Russin
Ägg + mjölk till pensling
 
Gör så här
Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över degspadet och blanda tills jästen har löst sig. Blanda ner kesellan, sockret, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, täck den med en bakduk och låt den jästa i 60 minuter. 
 
Dela degen i lagom stora bitar och rulla till längder och forma till önskad form. Tryck ner russinen i bullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. 
 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget med 1 msk mjölk och pensla bullarna med blandningen. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade. 
 
#1 - - felicia:

wow, vilka perfekta former du fick till!

Svar: Tack, ja de blev fina =)
Lina