Jättesöta minicupcakes med citronsmak

Igår bakade jag de här söta minicupcakesen med citronsmak i både frostingen och i själva kakan och de blev jättegoda. Eftersom de är så små så kan man nästan ta hela cupcakesen i en tugga och då får man det härliga knastret från strösslet, den mjuka kakan och den goda frostingen =) 
 
Ingredienser till 36 st 
3 st ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
100 g smör
Rivet skal från 1 citron och saften från 0.5 citron 
 
Frosting
100 g philadelphiaost
50 g smör
5 dl florsocker
1 msk citronsaft
Karamellfärg 
 
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda sedan i mjölken. Häll den ljumna vätskan i äggsmeten och blanda runt. Riv skalet och pressa saften från citronen och tillsätt det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt och vänd sedan ner det i smeten. Fördela smeten i minimuffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i 10-12 minuter. Låt svalna helt. 
 
Blanda ihop ingredienserna till frostingen så att det blir en slät smet. Spritsa eller bred ut den över cupcakesen och dekorera med valfritt strössel. 
 
 
 
 
#1 - - knaperbloggen - illustratör :

Oj vad gott det ser ut! Mums

#2 - - Moa:

Va söta de blev :)

#3 - - Anonym:

Mums!

#4 - - Malin:

Det både låter och ser smarrigt ut!

Svar: Det är supergott =)
Lina

#5 - - Amanda:

Mums, nu blev jag riktigt sugen på att baka!! :D

#6 - - Alexander Sundqvist:

Perfekt storlek när sötsuget slår till 😊