Jättesöta minicupcakes med citronsmak
Igår bakade jag de här söta minicupcakesen med citronsmak i både frostingen och i själva kakan och de blev jättegoda. Eftersom de är så små så kan man nästan ta hela cupcakesen i en tugga och då får man det härliga knastret från strösslet, den mjuka kakan och den goda frostingen =)
Ingredienser till 36 st
3 st ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
100 g smör
Rivet skal från 1 citron och saften från 0.5 citron
Frosting
100 g philadelphiaost
50 g smör
5 dl florsocker
1 msk citronsaft
Karamellfärg
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda sedan i mjölken. Häll den ljumna vätskan i äggsmeten och blanda runt. Riv skalet och pressa saften från citronen och tillsätt det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt och vänd sedan ner det i smeten. Fördela smeten i minimuffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i 10-12 minuter. Låt svalna helt.
Blanda ihop ingredienserna till frostingen så att det blir en slät smet. Spritsa eller bred ut den över cupcakesen och dekorera med valfritt strössel.
Oj vad gott det ser ut! Mums