Kryddig korvstroganof till middag
Idag har vi ätit en god och lite kryddigare korvstroganof här hemma till middag. Korvstroganof som man fick den i skolan tyckte jag inte var supergott utan snarare ganska smaklöst men i det här receptet är det vitlök, spiskummin, paprikapulver, oregano och sambal oelek i som ger det lite mer smak och sting.
Ingredienser
500 g falukorv
2 burkar krossade tomater
2 dl turkisk yoghurt
1 krm spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
1 tsk torkad oregano
1 gul lök
Gör så här
Skär falukorven och löken i lagom stora bitar och stek i en stekpanna så att de får lite färg och löken blir mjuk. Häll över korven och löken i en gryta och tillsätt allt utom den turkiska yoghurten. Koka upp och låt puttra i 5 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt yoghurten. Servera tillsammans med kokt ris.
Mums :D