Älskade petit choux

Jag tröttnar aldrig på att göra petit choux och äter dem gärna ofyllda som frukost och har gjort så de senaste dagarna. Degen är väldigt enkel att göra men man är ändå alltid lite nervös för om de ska lyfta och fluffa upp sig i ugnen och de flesta gångerna lyckas det. 
 
Ingredienser
1.25 dl mjölk
5 st ägg
125 g smör 
1.25 dl vatten
0.5 tsk salt
2 dl vetemjöl
 
Gör så här
Koka upp mjölk, vatten, salt och smör i en kastrull. Tillsätt vetemjölet under kraftig omrörning och rosta sedan degen i 3-4 minuter. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget och vispa ihop till en slät smet. Fyll en spritspåse med smeten med en stjärntyll längst fram och spritsa ut lagom stora petit choux på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader varmluft i 20-25 minuter.