God focaccia till soppan

Igår var en sån där dag då ingen här hemma orkade laga mat så då köpte vi en burk Felix gulaschsoppa och åt till middag med den här focaccian till. Felix gulaschsoppa är riktigt god för att vara en konservsoppa och den blir ännu godare med ett nybakat bröd till. Focaccia är ett bröd som nästan inte går att misslyckas med utan det blir alltid gott med krispig utsida och mjukt inkråm. Här hemma tycker vi att det är godast att doppa focaccian i en god olivolja med flingsalt och lite svartpeppar. 
 
Ingredienser
12 g jäst
1,5 dl ljummet vatten 
0.5 dl olivolja
1 tsk havssalt
1 msk honung
3.5 dl vetemjöl special 
Olivolja och havssalt till plåten 
 
Gör så här
Rör ut jästen med det ljumna vattnet och olivoljan. Tillsätt havvsaltet, honungen och vetemjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Häll olivolja och lite havssalt på en plåt och lägg den jästa degen på plåten. Tryck ut degen med händerna så att den blir ca 2 cm hög, låt jäsa i 30 minuter. Tryck ner fingertopparna i degen så att det bildas fördjupningar i degen och pensla sedan på ytterligare lite olivolja och strö över havssalt. Grädda i 10 minuter i  mitten av ugnen i 220 grader varmluft. 
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums :D