Fluffiga ricotta pancakes

Här kommer ett tips på jättegoda ricotta pancakes som är efter ett recept av Leila Lindholm. Jag gjorde dem till middag häromdagen men de är lika goda att äta till frukost med lite knaperstekt bacon till och färska bär. De är ungefär som vanliga amerikanska pannkakor men blir lättare och fluffigare eftersom man har ricottaost i och jag tycker att de här är godare. 
 
Ingredienser: 
3 ägg 
250 g ricottaost
2.5 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
 
Gör så här: 
Separera äggvitan från gulan och vispa äggvitan till ett hårt skum. Rör ihop äggulorna med ricottaosten och mjölken. Blanda vetemjölet, saltet och bakpulvret i en skål och tillsätt sedan det till ostsmeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten och var försiktig så att du inte slår ut luften. Grädda i en medelvarm teflonpanna med lite smör i. Om man vill kan man blanda ner olika bär, frukter eller choklad i smeten för att få flera goda kombinationer.