Jättegod mintchokladtårta till nya kusinen

För några dagar sen var vi och hälsade på Felicias nya kusin som föddes för lite mer än 1 vecka sen och då tog vi med den här goda mintchokladtårtan till eftermiddagsfikat. Jag har gjort den här tårtan en gång förut men då var tog Oskar med sig den till sitt jobb så jag hann aldrig smaka den så det blev första gången för mig och den var väldigt god (men väldigt mäktig). Om man äter den med lite vispgrädde så känns det inte fullt så mäktigt så det gjorde vi =) Lillkusinen var hur söt som helst och låg mest och sov när vi var där på besök. 
 
Ingredienser
200 g mörk choklad 
3 dl vetemjöl
3 st ägg
2.5 dl socker
200 g smör
 
Glasyr
1 dl grädde
25 g smör
20 bitar after eight choklad
 
Gör så här
Smält smöret på låg värme och bryt sedan ner chokladbitarna och rör runt så att allt smälter. Ta av från värmen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda sedan ner mjölet och chokladblandningen och vänd runt med en slickepott så att det blir en jämn smet. Smörj en springform med smör och häll ner smeten i den och fördela den jämt. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna helt. 
 
Värm upp grädde, smör och after eight på låg temperatur och blanda runt allt så att det blir en jämn smet. Låt svalna så att det blir en tjock glasyr. Bred ut den över kakan och ställ in den i kylen så att den stelnar.