Oskars absoluta favoritförrätt

God morgon! När Oskar och jag är ute och äter på restaurang äter vi 2-rätters 9 gånger av 10 och då alltid förrätt och varmrätt eftersom ingen av oss är jättemycket för efterrätt (och vi brukar vara för mätta ändå). Vi har båda våra favoriter bland förrätterna och Oskar brukar alltid ta råbiff om det finns på menyn och jag tar nästan alltid löjrom om det finns. 
 
Den här gången gick vi dock inte ut och åt på restaurang utan det är hemmagjord råbiff gjord på oxfilé som har hackats fint. Jag är inte så såld på råbiff, vet inte om det har med smaken eller konsistensen att göra men för mig blir det inte någon smaksensation medan Oskar är i himmelriket. Vår katt Tuffs som också älskar kött och speceillt oxfilé fick också några bitar i sin matskål och det blev han väldigt glad för. 
 
Ingredienser till 1 portion
100 g oxfilé rumstempererad 
1 äggula
1 msk kapris
1 msk fransk senap
1 msk hackad lök
2 msk färsk riven pepparrot 
 
Gör så här
Skär oxfilén i små bitar och lägg upp dem i en hög på tallriken (alternativt använd en metallring som du lägger köttet i för att få en fin form). Gör en liten fördjupning i mitten av köttet och lägg försiktigt dit äggulan. Lägg tillbehören runt råbiffen och ät på en gång. 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Oskar:

Mums!