Koreanska vårrullar

God morgon! Hoppas att ni hade ett trevligt midsommarfirande i helgen. För oss blev det ju klassisk midsommarmat; först en silllunch och sen grillat till middag. Om man idag är sugen på något som absolut inte är klassisk midsommarmat så kan jag tipsa om de här goda koreanska vårrullarna som jag gjorde häromdagen. 
 
Ingredienser till 4 portioner
1 paket glasnudlar
4 dl blandade skaldjur (jag tog bläskfisk och jätteräkor)
16 rispapper
4 msk sesamolja 
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta 
 
Gör så här
Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner i glasnudlarna och låt dem svälla i 5 minuter, häll sedan av vattnet och blanda nudlarna med sesamoljan och låt dra i 30 minuter. Skär skaldjuren i små bitar och stek dem snabbt i olivolja och vitlök, låt svalna. 
 
Marinerad gurka
1 stor gurka
2 tsk koreanskt chilipulver
1 tsk salt 
1 tsk risvinäger
1 tsk socker 
 
Gör så här
Skär gurkan i smala skivor och lägg sedan ner dem i en skål. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda runt allt. Låt stå i kylen i några timmar och blanda runt en gång i timmen. Förvara sedan i en lufttät burk. 
 
Sesammarinerade böngroddar
1 ask med böngroddar
3 tsk sesamolja
1 tsk salt 
 
Gör så här
Förväll böngroddarna snabbt och skölj sedan av dem i iskallt vatten. Lägg böngroddarna i en skål och tillsätt saltet och sesamoljan och blanda runt allt. Låt stå och dra i kylen i någon timme innan servering. 
 
Sätta ihop vårrullarna
Lägg rispappren i blöt och lägg sedan ut ett papper på en tallrik, lägg på en lagom mycket av glasnudlarna, böngroddarna, gurkan och skaldjuren. Vik ihop till en vårrulle och försök göra den så tajt ihoprullad som möjligt. Ät direkt och dippa om du vill i lite soja och sesmaolja. 
 
#1 - - C:

Måste göra!!!

#2 - - I:

Oj va gott och både gluten och mjölkfritt. Koreansk mat är lätt och mättande på samma gång. Och med den koreanska "doften".

#3 - - Sabina:

Oj oj, vad gott detta såg ut! Ska nog prova göra de med räkor och kyckling, tror du att det skulle kunna vara gott?
Hälsningar
Sabina
www.varldensgodaste.com

Svar: Det blir nog jättegott med räkor och kyckling =)
Lina