Somrig pavlova till midsommar

Glad midsommar! Idag ska vi åka till mina föräldrar i Täby och Felicia ska få fira sin allra första midsommar. Hon  har fått på sig en sommaroutfit med en nyckelpigaklänning, persikofärgade byxor och en blå kofta och är hur söt som helst =) Det ska bli sill till lunch idag och sen grillat till middag så jag hoppas att det kommer att vara fint väder eller i alla fall uppehåll idag så man slipper ta med sig paraplyn till midsommarstången. 
 
Igår gjorde jag den här somriga tårtan för att fira att Oskars semester äntligen har börjat och vi åt varsin bit till kvällsfika efter att Felicia hade lagt sig för natten vid 20.30. Hon har börjat sova längre och längre pass på nätterna nu och somnar nästan alltid mellan 20-21 och sover sen 6-8 timmar i rad, sen vaknar hon och äter och somnar om och vaknar runt 8 på morgonen vilket är jätteskönt. Hoppas att det kan hålla i sig och om någon månad kanske hon inte behöver vakna för att äta tidigt på morgonen utan kan sova 12 timmar i rad. 
 
Ingredienser
4 st äggvitor
2.5 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk maizena 
 
3.5 dl vispgrädde
Fäska bär/frukter
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och tillsätt sedan sockret lite i taget så att du får en glansig smet som håller formen. Vänd sedan ner vitvinsvinägern och maizenan i smeten försiktigt. Lägg marängsmeten i en hög på en plåt och bred ut den till önskad höjd och form. Sätt in marängen i ugnen och sänk genast värmen till 150 grader och grädda den i 1.5 timmar, ta sedan ut och svalna. Vispa grädden och bred ut över marängen, dekorera med färska bär.