Helstekt oxfilé med potatisrosor och kantarellsås

God eftermiddag, hoppas att ni har haft en bra helg. Nu när det är söndag så är det mysigt att äta något lite extra gott för att dra ut på helgen lite till och här kommer lite bilder från en riktig favoritmiddag hos oss; helstekt oxfilé med potatisrosor, trattkantarellsås och tomatsallad. Nu när det är kantarellsäsong försöker vi att passa på att äta det så mycket som möjligt, funderar på att köpa på mig en del och förvälla eller torka så att man har lite under resten av året också. 
 
Recept på kantarellsåsen
1 liter trattkantareller
1 tsk fransk senap
1 msk kalvfond
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk mjöl 
2 st scharlottenlökar
Salt och peppar
 
Gör så här
Stek trattkantarellerna i en stekpanna tillsammans med den finhackade scharlottenlöken. Koka upp grädden i en kastrull med senapen, mjölken och kalvfonden. Lägg ner kantarellerna och löken i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Red såsen med 1 msk vetemjöl. 
#1 - - William:

vilka vackra potatis rosor :D

Svar: Tack =)
Lina

#2 - - C:

Tjusiga rosor!!!