God och snabb middag
Ibland när man vill ha något till middag som går snabbt och enkelt så köper man kanske en pizza eller hamburgare men en maträtt som går nästan lika snabbt att göra och som är supergott är musslor i sherry och en skvätt grädde. Det här är nästan som Moules Marinieres men jag kör på sherry istället för vitt vin eftersom jag tycker att det ger en godare smak och man behöver inte använda lika stor mängd.
Vi brukar köpa 2 nät med blåmusslor till 2 personer eftersom vi dels bara brukar äta musslorna utan något till och dels för att det ibland kan vara så mycket som 1/3 av musslorna som slängs för att de är öppna/trasiga.
Ingredienser till 2 portioner
2 nät blåmusslor
2 hackade scharlottenlökar
2 dl torr sherry
1 knippe persilja
1.5 dl grädde
2 klyftor vitlök
Olja att steka i
Gör så här
Rensa och skölj musslorna. Hacka vitlöksklyftorna fint och fräs dem och scharlottenlöken i oljan. Lägg sedan i musslorna och häll över sherryn, rör runt så att allt blandar sig. Häll på grädden och låt koka upp, musslorna är färdiga när de precis har öppnat sig. Toppa med hackad persilja.
Kanongott!!!