Smaskiga äppel och kanelbullar

Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då. För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med och efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppel och kanelbullar. 
 
Jag gillar verkligen mina silikonformar som jag köpte för ett tag sen ocb brukar baka både muffins och bullar i dem och det är väldigt smidigt eftersom man aldrig behöver oroa sig för att bullformarna ska vara slut - de här ligger alltid i kökslådan. Sen är det dessutom bra att inget fastnar på dem och att det därför är väldigt lätt att få ut det färdiga bakverket ur dem. 
 
Ingredienser till 20 st 
1 st ägg
3 dl mjölk
1 tsk kardemumma 
50 g jäst
10-12 dl vetemjöl special
1.5 dl socker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör 
 
2 medelstora äpplen
100 g mjukt smör
2 msk socker
1 msk kanel 
 
1 ägg till pensling 
 
Gör så här
Värm mjölken och kardemumman i en kastrull till 37 grader. Smula sönder jästen och lös upp den tillsammans med mjölkblandningen. Tillsätt ägget, sockret och smöret och vispa lite så att det blandar sig lite. Tillsätt mjölet och saltet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord. 
 
Skala och riv äpplena och blanda ihop dem med kanelen, sockret och smöret. Bred ut blandningen på degen och rulla sedan ihop den till en rulle. Skär 2 cm breda skivor och lägg i bullformar på en plåt. Jäs under bakduk i 40 minuter, pensla sedan med ett uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen på 200 grader varmluft i ca 15 minuter. 
 
 
#1 - - Pia:

Så goda bullarna såg ut! Var har du hittat de fina silikonformarna?

Svar: Jag har köpt formarna på vår Ica-affär =)
Lina