Vit chokadpannacotta med färska bär

Idag har vi bjudit över en vän på middag och då ska vi bjuda på skaldjursplatå till huvudrätt och till efterrätt blir det vit chokladpannacotta med färska bär. Det som är bra med pannacotta är ju (förutom att det är gott) att man kan förbereda allt dagen/morgonen innan och sen bara lägga på de färska bären på toppen strax innan det ska serveras. 
 
Ingredienser
100 g vit choklad
1 gelatinblad
1 vaniljstång
2.5 dl vispgrädde
 
Färska bär att dekorera med. 
 
Gör så här
Lägg gelatinbladet i en skål med vatten och låt stå i 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med fröna från vaniljstången och ta sedan av kastrullen från plattan. Hacka den vita chokladen och rör sedan ner den tillsammans med gelatinbladet i grädden. Blanda runt så att chokladen och gelatinbladet löser upp sig ordentligt. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen i minst 4 timmar. Servera med färska bär.