Knapriga och spröda chokladsnitt

Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka. Tyckte att de blev extra goda den här gången när jag använde min nya kakao från Valhrona och att smeten blev mörkare och bättre också.
Ingredienser
100 g smör
1.25 dl socker
2.5 dl vetemjöl
2 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ägg till pensling
Pärlsocker
Gör så här
Rör smör och socker krämigt. Blanda sedan i de andra ingredienserna och knåda ihop till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla ut varje del till en rulle som är lika lång som bakplåten. Lägg rullarna på bakplåten med ett bakplåtspapper på och gaffla rullarna så att de blir jämntjocka (ca 0.5 cm). Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-12 minuter. Skär snittar direkt när du har tagit ut längderna ur ugnen.






