Kanongott vitlöksbröd

Vi åt ju kräftor häromkvällen och då brukar vi alltid göra vitlöksbröd till, dels för att det är väldigt gott och dels för att Oskar också ska bli mätt eftersom han inte är jätteförtjust i kräftor. Jag har testat lite olika varianter på vitlöksbröd och det här blev favoriten so far. Tidigare har jag tagit en baguette och gjort skåror i den och tryckt ner vitlökssmöret men den här gången blev det skivor som jag bredde på smöret på istället. 
 
Ingredienser
1 baguette
50 g smör rumstempererat 
1 stor vitlöksklyfta
Några kvistar persilja
Salt och peppar
 
Gör så här
Skär baguetten på snedden i ca 2 cm tjocka skivor. Riv vitlöksklyftan och hacka persiljan och blanda i smöret tillsammans med saltet och pepparn. Bred ut smöret på brödskivorna (var generös, den enda synpunkten Oskar hade på det här vitlöksbrödet var att det gärna hade kunnat varit lite mer smör på) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 250 grader tills smöret smält och brödet blivit lite gyllene.