Helstekt oxfilé med hemmagjorda pommes

God morgon! Idag ska vi åka till Gotland och Tuffs är hemma med mina föräldrar som tittar till honom när vi är bortresta. Vi har packat nästan allt nu och det är hur mycket saker som helst som ska packas med till Felica så bilen kommer att bli full, tur att vi inte ska ta med oss Tuffs också för han har också massor av saker som ska med när han är ute och reser. 
 
Här kommer ett jättegott recept på helstekt oxfilé i ugn med hemmagjorda pommes till =) 
 
Ingredienser till 4 portioner
1 kg oxfilé 
Salt och peppar
12 stora potatisar 
Rapsolja 
Smör att steka i 
 
Oxfilén 
Ta ut oxfilén ur kylen 1.5 timmar innan du ska tillaga den så att den blir rumstempererad. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppar oxfilén runt om och bryn den snabbt på alla sidorna i en stekpanna med lite smör i. Sätt in en ugnstermometer på i mitten av filén och tillaga i mitten av ugnen tills köttet är 53 grader. Ta ut och låt vila i 15 minuter. 
 
Hemmagjorda pommes
Skölj potatisen och skär den sedan i stavar och lägg på en ugnsplåt tillsammans med olivolja och salt. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader tills pommesen är krispiga på utsidan och mjuka i mitten.