Första lussebullarna är bakade

God eftermiddag! Idag gick vi upp tidigt och varpå Willys och storhandlade redan strax efter 8 på morgonen och sen var vi hemma en stund innan vi åkte till Liljeholmens galleria för att handla lite kläder. Nu när det är snö ute så känns det lite juligt ute och därför bestämde vi oss för att baka årets första lussebullar i veckan. Det var rätt mysigt att vara inomhus och baka när det var snökaos ute och Felicia satt i sin stol och var commi. 
 
Den här gången bakade vi klassiska lussebullar med russin i och de blev väldigt goda och saftiga =) Oskar är den i familjen som är mest förtjust i lussebullar och det har gått åt några till kvällsfikorna. 
 
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
1 g saffran
1 tsk salt
16 dl mjöl
Russin
Ägg + mjölk till pensling
 
Gör så här
Värm smör och saffran i en kastrull, häll i mjölken så att degvätskan blir 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över degspadet och blanda tills jästen har löst sig. Blanda ner kesellan, sockret, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, täck den med en bakduk och låt den jästa i 60 minuter. 
 
Dela degen i lagom stora bitar och rulla till längder och forma till önskad form. Tryck ner russinen i bullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. 
 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget med 1 msk mjölk och pensla bullarna med blandningen. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade. 
 
#1 - - Ajli Müller:

yummie! och så vackra!!

Svar: Tack =)
Lina

#2 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Men mums så gott!

Svar: Ja det var väldigt gott =) och efterlängtat
Lina

#3 - - MP:

Gu va härligt du skriver. Och vilken fin berättarstil. Och att du lockar med dig F i dina göromål. Din commi kommer att bli duktig med dig som chef de cuisine!

Svar: Tack =)
Lina