Hemmagjord carpaccio

God eftermiddag! Idag har vi inte gjort så mycket här hemma, vi har varit på en promenad till Liljeholmen och handlat på Ica Kvantum och sen bara kramats hemma i soffan. Felicia har blivit väldigt känslig sen hon blev storasyster och får utbrott och slänger sig på golvet så fort hon inte får som hon vill eller om hon måste vänta när lillebror äter så hon får extra mycket närhet och uppmärksamhet så mycket som möjligt. 
 
Igår var det vår månadsdag och då överraskade Oskar mig med att köpa hem ingredienser till carpaccio som vi åt som förrätt till middagen. Jag vågade inte äta carpaccio när jag var gravid så det var extra gott att få äta det igår och den blev minst lika god som den man äter på restaurang. Vi åt vår carpaccio med en balsamicocreme, rostade pinjenötter, ruccola, salt, peppar och hyvlad parmesanost *mums*. 
 
Det är ju lite knepigt att få till de där lövtunna skivorna av oxfilén, på restauranger brukar de ofta frysa köttet och sen skära det på en skärmaskin men en skärmaskin brukar man ju inte ha hemma. Vi gjorde så att vi skar oxfilén så tunt vi kunde och sen la vi en stekspade på köttskivan och bankade sen på den med en köttklubba och det blev väldigt bra, man kunde nästan se igenom köttskivan sen. 
 
#1 - - Lillemmish - mode - inspo - mamma:

smarrigt gott de ser ut :)

kramizzz

#2 - - Sara:

Det ser supergott ut. :)