Jättefin torskrygg i nya stekpannan

God eftermiddag! För några dagar sen berättade jag att vi hade köpt en ny Fiskars all steel stekpanna med keramisk beläggning och att jag skulle testa att steka torskrygg i den. I vår gamla stekpanna fastnade torskryggen (och mycket annat) i bottnen på stekpannan och när man var färdig fick man skrapa rent pannan med en stekspade för att få bort allt det fastbrända. Vi fick som instruktioner att värma upp pannan på en lägre temperatur och sen höja när den hade blivit varm för att den ska hålla så länge som möjligt. 
 
Jag hade rimmat torsken först för att den skulleh ålla ihop ordentligt vilket den gjorde och resultatet blev jättebra. Torskryggen fick en superfin stekyta och fastnade inte alls i stekpannan, om man lutade pannan lite gled alla fiskbitarna runt i pannan utan problem och eftersom vi valde en panna med lite tjockare botten höll den värmen väldigt bra också. Har sen dess testat att steka pannkakor, köttbullar, laxfilé och kött i den och det blir också väldigt bra så vi är supernöjda =) 
 
Till torskryggen serverade jag färsk riven pepparrot, ärtor, potatis och en tomatsallad som är gjord på tomater från balkongen. Det har ju varit en sådär sommar vädermässigt och inte så mycket sol och värme flera dagar i rad men nu mognar både blåbär, tomater, paprikor, björnbär och mangold på balkongen och varje dag kan man gå ut och skörda en skål med blandade grönsaker. 
#1 - - NORRSKEN EMMISH:

gu va gott =)

ha en toppen dag