Supergoda och saftiga kanelbullar med kardemumma

God morgon! Nu när jag går förbi olika konditorier och caféer så ser man fullt med semlor överallt (och har gjort i mer än 1 månad även fast det är ett tag kvar till semmeldagen) och jag har tyvärr aldrig tyckt om semlor. Jag tycker att bullen är för stabbig, har aldrig tyckt om mandelmassa eller massor av grädde och har aldrig tyckt om semlor i någon form (särskilt inte hetvägg).
 
En god och hederlig kanelbulle däremot tycker jag är supergott och när de är alldelens nybakade och fluffiga så kan man ju äta hur många som helst och häromdagen gjorde jag kanelbullar med kardemumma i. När det kommer till kardemumma så är det godast att mala sin egen kardemumma istället för att köpa en färdigmalen men det funkar med färdigmalen också om man inte har hela kardemummakärnor. I det här receptet är det både krossade kardemummakärnor och färdigmalen för att maximera smaken. 
 
Ingredienser till 30 stora bullar
150 g mjukt smör
4 dl mjölk
1 ägg
2 tsk krossade kardemummakärnor
1 tsk kardemumma
1.5 dl socker
10-12 dl vetemjöl
50 g färsk jäst 
0.5 tsk salt 
 
100 g smör till fyllningen
Kanel efter smak
3 msk socker
 
Gör så här
Värm mjölken till fingertemperatur i en kastrull tillsammans med kardemummakärnorna och kardemumman. Smula sönder jästen i en bunke och häll mjölkblandningen över den och rör så jästen löser sig. Tillsätt smöret, ägget, sockret, saltet och vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter. 
 
Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk till en stor kvadrat. Blanda ihop smöret till fyllningen tillsammans med kanelen och sockret till en remons. Bred ut remonsen jämt över degen och rulla ihop degen till en rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i bullformar och låt jäsa i 30 min. 
 
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och pärlsocker och grädda dem i ca 10-15 minuter tills de har fått en gyllene färg och är genomgräddade. 
#1 - - Lina:

Tack för en bra blogg! Kollar flera ggr i veckan om det har kommit nya inlägg :-)

Svar: Tack så mycket =)
Lina