Favoritsalladen till middag

God eftermiddag! Häromdagen gjorde vi en liten kylrensning och då blev det den här goda brunchsalladen till middag som är väldigt populär hemma hos oss. Det är som en lite fräschare varitant av en engelsk frukost och innehåller godsaker som bacon, ägg, krutonger och parmesanost =) 
 
Jag kom på att jag ville göra den här salladen när jag såg på en gammal dvd med Jamie Oliver då han gör den här salladen och kom på att det var ett tag sen vi gjorde den själva. Något som jag tycker är bra med det här receptet är att man tillagar både krutongerna och baconet i ugnen på hög värme samtidigt så man slipper steka baconet och passa det hela tiden så det inte bränns. 
 
Vi valde att ha ganska löskokta ägg till den här salladen (även om Oskar föredrar hårdkokta ägg till frukost) eftersom den rinniga gulan blir som en slags sås när den blandar sig med de andra ingredienserna och det är väldigt gott =) 
 
Ingredienser
1 paket bacon
1 påse färdigblandad sallad
1 ciabatta
2 ägg
Citronsaft
Olivolja 
Parmesanost 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Skär bort kanterna på ciabattan (eller behåll dem om du vill ha rustikare krutonger) och skär inkråmet i ca 2x2 cm stora bitar. Spraya lite olivolja i en ugnsfast form och lägg ner brödbitarna där. Ta fram baconet och lägg baconskivorna ovanpå brödbitarna (det kommer att göra att baconet blir knaprigt och att brödet suger upp baconfettet och blir till knapriga krutonger). Sätt in formen i ugnen 5-10 minuter tills baconet är knaprigt och krutongerna är krispiga. 
 
Koka äggen så att de blir löskokta och skala dem försiktigt. Lägg upp en hög med sallad på tallrikarna och pressa över lite citronsaft och ringla över lite olivolja. Lägg på baconet och krutongerna, toppa med ägget som du skär ett snitt i så att gulan rinner ut och blandar sig med salladen. Om man vill kan man toppa med lite hyvlad parmesanost - eller låta bli.