Hemmagjorda köttbullar med potatis och gräddsås

God kväll =) Idag har vi ätit jättegoda hemmagjorda köttbullar med kokt potatis, ärtor, gräddsås och lingonsylt till middag. Köttbullar tar ju lite tid att göra och steka men det är så mycket godare än att köpa färdiga i affären. När vi gör köttbullar här hemma brukar vi passa på att göra dubbel sats så att man har att frysa in till matlådor och de brukar smaka nästan lika gott när man värmer upp dem. Jag vet att många använder sig av blandfärs när de gör köttbullar för att få dem saftigare men jag har aldrig gillat det så jag kör på bara nöt =) 
 
Ingredienser
500 g köttfärs
2 msk kalvfond
1 tsk fransk senap
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 hackad gul lök
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 ägg
 
Gör så här
Rör ihop ägget, ströbrödet, löken, salt, peppar, mjölken, senapen och kalvfonden i en skål och låt stå och svälla i 5 minuter. Blanda sedan ner köttfärsen och se till att allt är jämt fördelat i köttfärsen. Rulla köttbullar i önskad storlek och stek dem sedan i en varm stekpanna tills de är genomstekta.