Supergod jordärtskockssoppa

God morgon! Nu är äntligen Felicia frisk igen och äter som vanligt och det är vi väldigt glada för eftersom hon vägrade vätska och mycket mat när hon var magsjuk och hann gå ner strax över 500 g på den veckan. Nu är hon som vanligt igen och äter med god aptit men har fått för sig att det bara är små bebisar som ligger i famnen och dricker ersättning och välling så nu ska hon sitta i sin vagn och dricka det istället och det får hon gärna =) 
 
När Felicia var sjuk så blev det lite sådär med maten för oss eftersom all kraft och tid gick åt till att försöka få i henne mat och vätska men nu när hon är frisk kan man börja ägna lite mer tid åt matlagningen igen. Här kommer ett tips på en soppa som är både väldigt god och väldigt mättande; nämligen jordärtskockssoppa som serveras med knaperstekt bacon och stekta pilgrimsmusslor. 
 
Ingredienser för 4 portioner
800 g jordärtskockor 
1 gul lök
8 dl kycklingbuljong
2 dl torrt vitt vin
2-3 dl vispgrädde
Saft och skal av 0.5 citron
Salt och peppar
 
1 paket bacon
8 pilgrimsmusslor
 
Gör så här
Skala och hacka löken och jordärtskockorna och fräs i en kastrull med lite olja/smör. Häll på buljongen och vintet och låt koka i ca 15-20 min. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt grädden och citronsaft och skal, smaka av med salt och peppar. Skär baconet i små bitar och knaperstek. Stek pilgrimsmusslorna på hög temperatur. Häll upp soppan i tallrikar och toppa med bacon och musslor. 
 
 
#1 - - P:

Verkar supergod. Ska göra!