Goda frukostfrallor

Nu när vi är hemma hela familjen eftersom jag är sjukskriven pga jobbig graviditet och Oskar är föräldraledig så äter vi ju alltid frukost tillsammans hemma på morgonen. Oskar är egentligen inte någon frukostmänniska men sen han blev föräldraledig så har han börjat äta frukost tillsammans med oss. Det brukar oftast bli kokt ägg, smörgås och te/kaffe till frukost hemma hos oss och Felicia äter en portion gröt och en smörgås. 
 
Jag tycker att det är mycket godare (och billigare) att baka eget bröd och nu håller jag på att testa olika recept på   frukostfrallor. De här frallorna är gjorda på vetemjöl special och rågsikt och de blev goda och saftiga, dock hade jag vela ha en lite krispigare och mörkare skorpa på brödet men annars är de jättegoda. Funderar på att prova pensla dem med något nästa gång eller låta dem stå inne på den högre ugnstemperaturen en längre tid för att få lite mer skorpa. 
 
Ingredienser till 16 frallor
50 g jäst
5 dl vatten 37 grader
3 dl rågsikt
8-9 dl vetemjöl special
2 msk rapsolja
2 tsk salt
 
Gör så här
Lös upp jästen i vattnet och häll sedan i rapsoljan och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg i en degblandare i ca 5 minuter. Tillsätt sedan saltet och arbeta i ytterligare 3 minuter. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Dela degen i 16 lika stora bitar och forma varje bit till en rund bulle som du sedan gör spolformad. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Skåra varje bröd på mitten, Sätt ugnen på 250 grader och grädda i mitten av ugnen i 3-4 minuter, sen sänker du värmen till 225 grader och gräddar i ytterligare 8-9 minuter. Spraya in lite vatten med en blomspruta direkt när du sätter in brödet för att få en fin skorpa. Låt svalna på galler.