Vegetariska zucchinibiffar

God eftermiddag! Nu är det en ny vecka igen och idag har jag haft lite egentid eftersom Oskar och Felicia har varit hos Felicias kusin Hjalmar och fixat lite med lampor och bokhyllor. Vi började dagen med en storhandling på willys där Felicia inte var helt nöjd och satt och tjoade i sin vagn eftersom hon var trött så hon däckade när vi kom hem och när hon vaknade var det dags att åka till kusinen. 
 
En av Felicias favoriträtter är de här zucchinibiffarna som vi brukar göra hemma och eftersom de både är billiga och enkla att göra så serveras de ofta till middag. 
 
Ingredienser till 4 portioner
1 stor zucchnini
1 paket fetaost
2 st ägg
3 msk mjöl
Salt och peppar
1 lök
1 vitlöksklyfta
 
Gör så här
Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet och lägg i ett durkslag och krama ur så mycket vätska du kan. Hacka löken fint och riv vitlöken och lägg i en skål. Smula sönder fetaosten och lägg den i samma skål tillsammans med äggen, saltet och pepparn. Tillsätt zucchinin och mjölet och blanda runt så att du får en ganska fast smet. Stek med lite smör i en stekpanna, det går åt lite mindre än 1 dl smet till varje biff. Jag serverade mina biffar med en tzatsiki och grönsallad.