Fiskgratäng á Jamie Oliver

Ikväll har vi ätit den här goda fiskgratängen efter ett recept av Jamie Oliver till middag och den blev väldigt lyckad, såsen blev krämig och duchessepotatisen blev gyllene med krispiga toppar. I Jamie Olivers orginalrecept så är det inte duchessepotatis utan potatisstomp med olivolja men jag föredrar duchessepotatis till den här gratängen.
Ingredienser till 4 portioner
500 g torskfilé
3 nävar babyspenat
1 morot
1 lök
Saft från 1 mellanstor citron
5 dl vispgrädde
700 g mjölig potatis
1 tsk engelsk senap
200 g cheddarost
2 äggulor
50 g smör
Smör till stekning
Gör så här
Sätt ugnen på 230 grader. Skala och koka potatisen tills den är färdig. Hacka löken och moroten och fräs den i lite smör i en tjockbottnad kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt vispgrädden och låt koka upp, sänk sedan värmen och koka ner grädden i ca 10 minuter. Ta av plattan från värmen och tillsätt senap, citron och cheddarost. Rör runt i kastrullen tills osten har smält, smaka av såsen och tillsätt eventuellt salt och peppar.
Skär torsken i lagom stora bitar (3x3 cm) och lägg i en ugnsfast form. Fördela babyspenaten jämt över fisken och häll sedan över såsen. Pressa potatisen och tillsätt smör och äggulor och blanda ihop det. Lägg potatisblandningen i en spritspåse och spritsa kanten runt formen. Sätt in formen i ugnen och tillaga den där tills potatisen är gyllenbrun i ca 25-30 minuter.






Eller hur, verkligen jättegott! Och det där såg ju inte helt fel ut heller:)