Hemmagjorda hamburgerbröd

Skönt med lördag =) Idag har vi bakat hamburgerbröd här hemma eftersom vi hittade en bit högrev i frysen som vi bestämde oss för att göra hamburgare av. Vi har bestämt oss för att försöka äta ur kyl och frys ordentligt den här månaden för att dels spara lite pengar och dels för att det behövs rensas ur. 
 
Vi hittade ett recept på hamburgerbröd av Tommy Myllymäki och det blev väldigt gott och luftigt och passade bra ihop med hamburgarna. Vi har lite olika topping på våra hamburgare; jag vill ha ketchup, senap och mycket lök på min hamburgare medan Oskar har ketchup, senap, lök, hamburgerdressing och smörgåsgurka på sin =) 
 
Idag använde vi oss av vår köttkvarn som är ett tillbehör till vår kitchen aid och malde högreven 2 gånger och det blev väldigt gott, hamburgarna blir jättesaftiga och smakar mycket bättre än med vanlig köttfärs. 
 
Ingredienser till 6 stora bröd
5.5 dl vetemjöl special
25 g jäst
25 g smör
2.5 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 ägg
 
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner mjölken och låt allt bli 37 grader varmt. Rör ut jästen i en bunke med degvätskan och tillsätt sedan vetemjölet och saltet och arbeta i en maskin i 10 minuter. Låt jäsa i 40 min. Dela degen i 6 delar och forma varje del till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och om du vill strör du över lite sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-12 minuter. 
 
 
Visa fler inlägg