Mitt vattenhål i Fruängen

Har ni varit på Långbro Värdshus någon gång? Om inte - gå dit och få en riktigt trevlig och god matupplevelse. Det är den erfarne och mycket dukiga kocken Fredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus och han har verkligen hittat en bra stil på maten och man känner sig alltid välkommen när man kommer dit. Jag och min man brukar gå dit minst en gång i månaden och äta middag där, det är en mix av klassisk husmanskost och andra klassiker i matväg.
Som förrätt skulle jag rekommendera deras 4 svenska assietter som är otroligt smakrika och goda, annars är Kalixlöjrommen alltid ett säkert kort - dock lite väl mycket smörstekt toast (2 hela skivor). Varmrätterna är rejäla och man känner att de både är tillagade och upplagda med kärlek. Det finns också en mycket trevlig brödkorg med en bra blandning av mörka och ljusa bröd samt ett gott knäckebröd, det är så gott att man får hejda sig lite och inte äta sig mätt innan förrätten har kommit!
Om ni är bilburna så skulle jag rekommendera att börja med en alkoholfri drink som är riktigt god, det smakar som en alkoholfi mojito och är supergod.
Man kan välja om man vill boka ett bord inne i matsalen eller om man vill sitta i baren och äta något lättare, där har de en barmeny med lite enklare saker kombinerat med klassiker såsom toast skagen m m. Vill ni äta i matsalen skulle jag rekommendera att boka bord i förväg - det är en populär restaurang som snabbt blir fullbokad. Man kan äta både brunch, lunch/affärslunch, middag och hänga i baren här och det brukar ofta vara fullt när vi kommer hit.
www.langbrovardshus.se

