Petit choux som middag

Ikväll har jag gjort petit choux till middag, vi blev så mätta av lunchen på Melanders brasseri (ni får se bilder imorgon) så vi ville bara äta något lätt till middag. Jag hade kvar lite kallrökt lax från när jag gjorde minipajerna så det blev 2 sorters petit choux; en med rödlök, creme fraiche, kallrökt lax och dill samt en med rödlök, creme fraiche, röd caviar och dill. 
 
Recept på ca 16 petit choux 
 
Ingredienser

75 g smör
2 dl vetemjöl 
2 dl vatten
3 ägg 
Rödlök
Caviar
Dill
Lättcreme fraiche
Kallrökt lax 
 
Gör så här
 
Koka upp vattnet och smöret i en kastrull, tillsätt sedan vetemjölet under krafig omrörning. Fortsätt att röra i blandningen i 3-4 minuter för att "rosta".  Lägg över bladningen i en bunke och tillsätt ett ägg i taget under kraftfull vispining tills du har fått en slät smet. Spritsa ut 16 st petit choux på en bakplåtspappersförsedd plåt och grädda i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg. Är du osäker på om de är färdiga så kan du ta upp en, knacka försiktigt - låter det ihåligt så är den färdig. 
 
Låt petit chouxerna svalna på ett galler (de måste vara helt kalla när du ska fylla dem så inte creme fraichen smälter).Skär/klipp av toppen på petit chouxerna. Fyll hälften av petit chouxerna med creme fraiche, rödlök, dill och kallrökt lax och hälften med creme fraiche, dill, rödlök och röd caviar. 
 
 
#1 - - lindal:

de där såg riktigt lyxigt ut :)

Svar: Det var jättegott ☺
Lina

#2 - - Elin:

Mums! Måste testa :D

Svar: Gör det, de är perfekta som drinktilltugg eller förrätt också ☺
Lina

#3 - - Sara:

Alltså det där ser riktigt gott ut :)

Svar: Det var riktigt gott också =)
Lina

#4 - - anna:

Kan man frysa in dessa fina bakverk?
Du har jätte fina bilder o recept😊

Svar: Ja man kan frysa in petit choux, tänk bara på att tina dem långsamt sen ☺ Tack så mycket, vad roligt att du tycker om min blogg!
Lina