Lunch på Tommy Myllymäkis Julita Värdshus

Jag glömde nästan bort att jag skulle visa er bilder från vår lilla utflykt till Katrineholm som vi gjorde förra helgen för att besöka Julita Wärdshus. Jag har ju haft som ett litet mål att besöka alla restauranger som drivs av kockarna som har varit med i Kockarnas Kamp på tv4 och nu kan jag bocka av Tommy Myllymäki på den listan.
Det tog ca 1,5 timme enkel väg med bil till Julita så det var inte så jobbigt att åka dit över dagen (speciellt inte för mig eftersom jag satt på passagerarsidan och halvsov hela resan). Vi hade bokat bord för klockan 12 och när vi kom in i restaurangen så var vi först och den var långt ifrån fullsatt under tiden som vi var där så det hade funkat att bara droppa in där.
Restaurangen ligger väldigt fint på landet nära vattnet och med kohagar precis bredvid och man känner inte alls av stadsliv där. Som förrätt åt jag en carpaccio med pepparrot, bakad äggula och krutonger och min man tog en klassisk toast skagen. Som varmrätt tog jag gös med vitvinssås, kantareller och vaxbönor och min man tog grissida med potatispuré och nötter och det var jättegott. Till efterrätt tog jag en creme brule och min man nöjde sig med en kopp kaffe.
Vi var jättenöjda med maten på restuarangen och servicen var okej så vi har faktiskt bokat in en helg då vi ska åka till Jönköping för att gå på Tommys andra restaurang Sjön och då bo över i Jönköping.








