Recept på Sandefjordsåsen

Fick ett önskemål på att jag skulle lägga upp receptet på Sandefjordsåsen som jag gjorde till torskryggen och kantarellerna. Den här såsen är väldigt god och passar jättebra ihop med den rimmade halstrade torkryggen.
I tv-programmet "Sveriges mästerkock" gjorde Leif Mannerström en torskrygg med en sandefjordsås som såg jättegod ut och det var därför jag bestämde mig för att prova att göra den här. En lite rolig grej som Leif sa när han gjorde såsen var att "vi tar en smörklick för kameran och sen en utanför så ser det inte så förbannat fett ut men det blir väldigt gott" =)
Ingredienser
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
100 g smör
saften av en halv citron
1-2 tsk söt stark engelsk senap
Salt och peppar
Gräslök
Gör så här
Koka upp grädden och creme fraichen och låt puttra lite. Sänk värmen och blanda i lite smör i taget. Tillsätt citronsaft, senap. hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.



Såg ruggit gott ut