Goda och saftiga saffransbullar med mandelmassa och russin

Igår bakade vi de här goda saffransbullarna med mandelmassa och russin i på kvällen och de blev väldigt goda och ett trevligt alternativ till vanliga lussebullar. Den här gången använde jag en saffransdeg utan kesella och det blev bra det också, bullarna blir väldigt stora så man blir ganska mätt på en till fikat =)
Ingredienser
1 g saffran
125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1.5 dl socker
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Hackade russin 1 dl
Fyllning
200 g mjukt smör
2 dl russin
1 dl socker
150 g riven mandelmassa
1 msk vaniljsocker
Ägg till pensling
Pärlsocker till dekor
Gör så här
Smält smöret tillsammans med saffranet och blanda sedan ner mjölken. Låt degvätskan bli 37 grader varm och blanda sedan ner det i en bunke tillsammans med jästen. Tillsätt sockret, saltet, vetemjölet och russinen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter till dubbel storlek.
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar och kavla ut till en lagom tjock degplatta och bred ut hälften av fyllningen på den. Rulla ihop till en rulle och skär ca 2-3 cm tjocka skivor av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-45 minuter. Upprepa samma sak med den andra degbiten. Pensla bullarna med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 10-13 minuter.









