Focaccia med vitlök och rosmarin

Den här focaccian bakade jag när vi var på Gotland och vi åt den till vår middag på söndagen och den blev god och nästan allt tog slut samma kväll.
Ingredienser
12 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
0.5 dl olivolja
1 tsk havssalt
1 msk honung
3.5 dl vetemjöl special
Olivolja och havssalt till plåten
0.5 dl olivolja, 1 riven klyfta vitlök, 5 krossade rosmarinstjälkar, salt till smaksättning
Gör så här
Rör ut jästen med det ljumna vattnet och olivoljan. Tillsätt havvsaltet, honungen och vetemjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Häll olivolja och lite havssalt på en plåt och lägg den jästa degen på plåten. Tryck ut degen med händerna så att den blir ca 2 cm hög, låt jäsa i 30 minuter. Tryck ner fingertopparna i degen så att det bildas fördjupningar i degen. Blanda vitlöken, oljan, krossade rosmarinstjälkar och salt i en skål och låt stå i 10 minuter. Häll över den smaksatta oljan över brödet och fördela den jämt över brödet. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen i 220 grader varmluft.







Så gott, gör ofta med oliver och rosmarin :-D