Grillad korv med hembakade korvbröd

När man vill äta en snabb och enkel lunch på somrarna brukar grillad korv vara ett bra alternativ. Igår bakade jag egna korvbröd som vi åt tillsammans med korven och det blev väldigt gott och mättade mycket mer än de korvbröd som man köper i affären. Till korven serverades det bostongurka, senap, ketchup och rostad lök. Vad brukar ni ha på er grillkorv? 
 
Ingredienser till 12 korvbröd 
40 g jäst
20 g mjukt smör
2.5 dl mjölk
6 dl vetemjöl 
1 tsk havssalt
 
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till i en bunke och kör i en degblandare i 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Dela degen i 12 lika stora delar och forma till 12-14 cm långa rullar. Lägg rullarna på en plåt och låt jäsa under bakduk i 1.5 timme. Sätt ugnen på 225 grader och grädda korvbröden i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Skär ett snitt i mitten av korvbrödet där du ska lägga korven. 
 
 
#1 - - C:

Mumsigt med hembakade korvbröd! Själv brukar jag köpa surdegskorvbröd som jag grillar lite snabbt. Tillbehör blir oftast samma som du har, ifall jag har en stark korv kan jag ha på lite hamburgerdressing med. Om jag vill lyxa till det blir det räksallad, mos/ potatissallad i korvbrödet med. Är sugen på att testa den amerikanska "chili cheese dog" nån dag, så det får bli nästa korvmiddag :)

Svar: Räksallad på korv har jag aldrig testat men det kan nog vara gott ☺ ja en jättefin dag!
Lina