Krämig potatis och purjolökssoppa

Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår. Det här är en av mina favoritsoppor och som jag försöker att göra någon gång i månaden, den är både god, billig och enkel att göra =) 
 
Ingredienser till 4 portioner
500 g mjölig potatis
1 stor purjolök
5 dl vatten
5 dl mjölk
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 tsk torkad timjan 
Salt och peppar
 
Gör så här
Skär potatisen och purjolöken i små bitar och fräs dem i en kastrull så att de får lite färg. Häll sedan över vattnet, tillsätt buljongtärningarna och timjanen och koka i ca 10-15 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan så att den blir ganska slät men ändå med några bitar av potatis och purjolök i den. Häll i mjölken och smaka av med salt och peppar. Koka upp igen och servera sedan med nybakat bröd.