Supergoda kalljästa frukostfrallor med surdegstoner

God morgon! Att få äta nybakat bröd till frukost är lyx för mig och något som jag gärna bakar - dock har jag ingen lust att gå upp klockan 3 för att hinna jäsa och baka ut bröden så jag gör kalljästa bröd istället. De här frukostfrallorna gör man degen till på kvällen, ställer in bunken i kylen under natten och på morgonen skär man bara degen i 10 delar och gräddar dem i 20-25 minuter medan man läser morgontidningen.
De här frallorna är bakade på jäst men de har ändå en liten surdegston, det blir ett lite segt inkråm och en knaprig och härlig skorpa och brödet hinner utveckla mycket smak under natten i kylen.
Ingredienser till 10 st
6 g färsk jäst
3.5 dl vetemjöl special
2.5 dl rågsikt
2.5 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk honung
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet och honungen. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en deg med hjälp av en degblandrare i ca 10 minuter. Täck bunken med en bakduk/plastfolie och låt stå i kylen under natten i minst 8 timmar. På morgonen tar du fram degen och lägger den på ett väl mjölat bakbord. Dela degen i 10 lika stora delar och lägg på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.






