Baconlindad sparris med tomathjärta

God morgon! Idag blir första dagen på vår nya avdelning på jobbet och det ska bli väldigt roligt =)
 
Nu på sommaren så är det hur gott som helst att äta sparris när de är sådär söta och späda och i vår familj försöker vi äta sparris så ofta det går på sommaren. Här kommer ett enkelt men supergott tillbehör till fisk, kyckling, kött eller bara äta som det är som en egen rätt. Sparris är en av mina favoritgrönsaker och när man lindar den med bacon och låter 2 körsbärstomater bli sådär söta och goda som de blir när man ugnsrostar dem blir det extra gott. 
 
Ingredienser
2 knippen sparris
1 paket bacon
8 körsbärstomater
Olivolja att droppa över 
Salt och peppar
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Bryt av den träiga biten på sparrisen genom att ta böja stjälken lätt - då bryts den av där gränsen mellan det mjälla och det träiga är. Lägg en baconremsa på en arbetsbänk, lägg på 4-5 sparrisstjälkar, skär körsbärstomaterna på mitten så att du nästan skär igenom fast halvorna fortfarande håller ihop. Öppna upp tomaten som en bok och lägg på tomaterna på sparrisen. Lägg på ytterligare 2 sparrisar och linda sedan runt baconremsan kring sparrisarna så att det blir ett litet knippe.
 
Luta sparrisknippena mot kanten på en ugnsfast form, droppa över olivolja, krydda med salt och peppar och tillaga i ugnen i ca 20-30 minuter tills sparrisarna är mjuka men med lite tuggmotstånd kvar. Om sparristopparna får för mycket färg kan man lägga på lite aluminiumfolie.