Ceviche med räkor, avokado och lax

God eftermiddag! Här kommer receptet på cevichen som vi åt på grillmiddagen förra veckan, den är supergod och man kna förbereda allt några timmar innan middagen vilket är väldigt praktiskt. Ni som inte tycker om rå lax; det är faktiskt så att limejuicen "tillagar" laxen så att den inte känns rå längre utan den känns som att den har blivit lätthalstrad.
Ingredienser
200 g laxfilé
5 pressade limefrukter
200 g räkor
2 avokado
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk koriander
Salt och peppar
Olivolja
Gör så här
Skär laxen i 1 cm stora bitar och lägg i en skål tillsammans med limejuicen. Blanda allt, plasta skålen och ställ in i kylen över natten. Skär avokadon, räkorna och salladslöken i lagom stora bitar, hacka vitlöken och koriandern. Häll av överflödig limejuice och blanda sedan i räkorna, salladslöken, vitlöken och koriandern i laxskålen och blanda runt allt. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Servera i cocktailglas.





