Fattiga riddare med knaperstekt bacon

God morgon! Nu är vi på väg till Göteborg för en trevlig helg där med mycket god mat och lite shopping =)
 
Kommer ni ihåg att jag sa att det fanns 2 alternativ här hemma för vad man gör med formfranskan dagen efter att man har bakat den? Den här gången blev det fattiga riddare med knaperstekt bacon till frukost och det blev väldigt gott, hoppade dock över att ha på kanel och socker utan kör på en salt variant istället. 
 
Ingredienser för 2 portioner
2 skivor formfranska
1 dl mjölk
1 ägg
2 msk vetemjöl
Smör att steka i
1 paket bacon
 
Gör så här
Skär formfranskeskivorna på diagonalen så att du får 4 st trianglar. Vispa ihop mjöl, mjölk och ägg till en slät smet och vänd sedan brödskivorna i smeten. Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Stek brödbitarna i en stekpanna med lite smör i på medelvärme tills de har blivit gyllenrbruna. Servera tillsammans med baconet. 
 
 
 
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

Svar: Ja det är gott som helgfrukost ☺ ha en jättefin dag!
Lina