Filodegsformar med pizzafyllning

God morgon, hoppas att ni har sovit gott? Varför går veckorna så fort, det känns som att det var måndags nyss och nu är det redan torsdag. Det värsta är ju att sommaren också kommer att gå lika fort så snart står man på jobbet och inser att det är dags att börja träna på luciasångerna igen. Idag är det i alla fall klarblå himmel så jag hoppas på att det blir bra och soligt väder hela dagen så att det känns som att det faktiskt är juni =) 
 
Måste bara tipsa er om de här supegoda filodegsformarna med pizzafyllning som jag gjorde häromdagen, filodegen blir sådär härligt knaprig och pizzafyllningen är god och smakrik. Jag har valt att ha en klassisk pizzafyllning med rökt skinka, tomatsås, ost, äggstanning och en körsbärstomat som dekoration men om man vill kan man givetvis variera fyllningen precis som man vill. De här filodegsformarna passar jättebra både som en middag och som plockmat =) 
 
Ingredienser till 9 st 
12 ark filoedeg 
2 ägg 
2,5 dl mjölk
2 dl riven ost 
9 körsbärstomater
Några skivor rökt skinka 
2 dl tomatsås med basilikasmak 
50 g smält smör till pensling av filodegen 
 
Gör så här
Vispa ihop äggen och mjölken till en jämn äggstanning. Lägg ett ark filodeg på en ren arbetsyta och pensla hela arket med smält smör, lägg sedan på ett nytt ark ovanpå och upprepa tills du har 4 stycken ark som ligger ovanpå varandra. Upprepa 3 gånger med resterande filodegsark. Klipp försiktigt filodegen i 4 lika stora delar. Pensla en muffinsplåt med smält smör och tryck sedan försiktigt ner filodegen i muffinsformarna, klipp bort överflödig deg runt kanten. 
 
Lägg ner ca 1 msk tomatsås i varje filodegsform och pensla runt den lite så att tomtsåsen hamnar på kanterna. Skär den rökta skinkan i lagom stora bitar och lägg ner i formarna. Fördela den rivna osten mellan formarna och häll sedan över äggstanningen. Avsluta med en körsbärstomat högst upp på varje form. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 200 grader, då ska äggstanningen ha stelnat och filodegen fått en fin färg.