Goda spröda lakritssnurror

God morgon! Det känns som att det är måndag idag eftersom man var ledig i fredags men det är ju faktiskt bara söndag och det är ju riktigt skönt. Nu är det bara 1 vecka kvar tills vi flyttar och det ska bli så skönt att få komma i ordning i nya lägenheten och fixa lite innan man går på semester. 
 
Här kommer ett jättegott recept på lakritssnurror som är sådär gott spröda och bara smälter i munnen när man äter dem. Innan jag började baka oftare så tyckte jag att det var svårt att baka med mördeg eftersom den gick sönder så fort man tittade på den för att inte tala om när man försökte göra en rulle av den. Nu efter ett antal försök så tror jag att jag har knäckt mördegskoden och det brukar bli bra för det mesta =) 
 
Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 tsk lakritspulver 
2 droppar lakritsextrakt 
Några droppar svart karamellfärg
1 dl florsocker
200 g smör
1 dl potatismjöl
 
Gör så här
Blanda smör, florsocker, potatismjöl och vetemjöl i en bunke och arbeta snabbt ihop det till en deg. Dela degen i 2 delar och blanda den ena delen med lakritspulvret, lakritsextraktet och den svarta karamellfärgen. Kavla ut båda degbitarna till en rektangulär platta och lägg den ljusa degplattan ovanpå lakritsplattan. Rulla ihop till en rulle och skär sedan 0,5 cm breda skivor av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. 
 
 
#1 - - Mårtensson kök:

Vilken häftig färg det blir på kakorna, smakar dom mycket lakrits?

Svar: De har en lakritssmak men inte en påträngande lakritssmak utan snarare en ganska mild lakritssmak. Ha en fin dag!
Lina

#2 - - Elisa:

Ser sjuuukt goda ut, och jag älskar ju lakrits! Kanske skall jag våga mig på att prova detta receptet?! :)

Svar: Jag tycker absolut att du ska testa =) Ha en fin måndag!
Lina