Goda tacos i ugn

Det var så här jag åt tacos fram tills att jag var 19 år och flyttade hemifrån, jag hade faktiskt aldrig provat de mjuka tortillabröden innan utan trodde att det var såhär som alla åt tacos. De här tacosen i ugn är väldigt goda så jag missade ju inte så mycket men nu brukar vi variera oss lite här hemma och köra ungefär varannan gång med tortillatacos och varannan gång tacos i ugn. Här åt vi dem bara med gräddfil till men om man vill ha en lite stadigare middag så kan man lägga till kokt jasminris och en god grönsallad. 
 
Ingredienser 4 portioner 
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 paket taco tubs
1 burk tacosås medium 
1 paket riven ost
3 tomater
1 gul lök 
 
Gräddfil 
 
Gör så här
Placera ut tacotubsen på en plåt med bakplåtspapper på och låt de stå inne i ugnen i 3-5 minuter för att bli krispiga (passa ordentligt eftersom de bränns VÄLDIGT fort). Stek köttfärsen och krydda den med tacokrydda, hacka lök och tomat. Lägg ner köttfärsen i tacotubsen och toppa med lök, tomater, salsa och riven ost. Gratinera i ugnen i 5 minuter. 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Christina:

Gud vad smart! Alltså jag har aldrig ätit tacos så, men jag ser framför mig hur man tar typ mini taco tubes (för sådana säljer de väl numera?), monterar som ovan och sedan serverar som plockmat på valfri tillställning. Supersmidigt ju. Fast det kanske blir smuligt, så att man borde äta på tallrik?

Svar: Ja då de säljer minitaco tubes och de är jättebra som plockmat =) Det blir lite smuligt men om de är väldigt små kanske man kan ta dem i 2 tuggor. Ha en fin dag!
Lina