Invigt min minibrödform

Idag kunde jag inte sova länge så jag har invigt min nya minibrödform från lékué genom att baka minikavring och det blev riktigt lyckat. Dock fyllde jag nog formarna lite för mycket eftersom degen jäste upp mer än vad jag trodde så limporna blev lite högre än vad de skulle vara men väldigt goda ändå =) 
 
Ingredienser 
3 dl vetemjöl
4.5 dl fint rågmjöl
1 tsk kummin
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
10 g rumstempererat smör
25 g jäst för söta degar
2.5 dl mjölk 37 grader
 
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken och rör runt så att jästen löser sig. Blanda i vetemjölet, rågmjlet, saltet, sirapen, smöret och kumminen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i en övertäckt bunke i 1 timme. Dela degen i små bitar som passar brödformarna och låt jäsa i ytterligare 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in bröden i mitten av ugnen och sänk temperaturen itll 200 grader och grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna innan du tar upp bröden ur formarna. 
 
 
 
 
#1 - - Tessanbakar:

Dom blev jättefina! :-)

Svar: Tack snälla du ☺ ha en jättefin söndag!
Lina

#2 - - Cecilia:

Vilka söta.
Testade att baka dina rabarberbulla idag - gudomliga :-)

Svar: Tack, ja de blev jättesöta =) Vad kul att rabarberbullarna blev goda =) Ha en jättefin dag!
Lina

#3 - - Sara:

Så smart ! Och så söta de blev :)

Svar: Tack ☺ ja de blev supergoda och söta ☺ ha en jättefin dag!
Lina